ĮDĖTI SKELBIMĄ
Sausainiukai šunims
Nebesugalvojate kaip dar palepinti savo šunį? O gal tiesiog labai mėgstate kepti,  tačiau po žiemos griežtai sau uždraudėte net žiūrėti į sausainių bei pyragų pusę? Tuomet kodėl neiškepus... šuniškų sausainių? Pabandykime. 
 
1 žingsnis:
 Jums reikės:
1 kg galvijų kepenų
1 kiaušinio
Pusės puodelio avižinių dribsnių
Pusės puodelio rupių kvietinių miltų
Pusės puodelio kviečių gemalų
Puodelio kvietinių miltų 
Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Vienos skiltelės česnako
Šaukšto medaus
2 šaukštų augalinio aliejaus
3 puodelių vandens virimui 
 
2 žingsnis:
 Puode užvirkite vandenį, į jį sudėkite kiek pasmulkintas kepenis ir virkite tol, kol jos pabals – atrodys taip, kaip antrojoje nuotraukoje. 
 
3 žingsnis:
Apvirtas kepenis kartu su česnako skiltele sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite ir ketvirtį puodelio vandens, kuriame kepenys virė (likusio vandens taip pat neišpilkite!), viską susmulkinkite iki vientisos masės. Kol kas sausainiai neatrodo itin patraukliai Jums, tačiau Jūsų augintinio nuomonė šiuo klausimu greičiausiai gerokai skirsis nuo jūsiškės. 
 
4 žingsnis:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, dribsnius, kviečių gemalus, kepimo miltelius. Pridėkite kiaušinį, aliejų, medų. 
 
5 žingsnis:
 Į gautą mišinį sudėkite kepenų tyrelę bei dar ketvirtį puodelio vandens, kuriame virė kepenys. Viską gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę. Maždaug dabar Jūsų šuo turėtų pareikšti, kad sausainius jau galima valgyti, tačiau mes darbą pabaigsime iki galo. 
 
6 žingsnis:
Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių, o ant jo tolygiai maždaug 1,5 cm storumu paskleiskite gautą masę. Išspauskite norimos formos sausainukus (mums patiko kauliukai bei katinėliai) ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Jei nenorite vargti su formelėmis, galite kepti vientisą „blyną“ – norimo dydžio gabalėliais supjaustysite jį vėliau. 
 
7 žingsnis:
Kepkite sausainius 20-30 minučių, tada išjunkite orkaitę, tačiau sausainių neišimkite – leiskite jiems visiškai atvėsti ir sustingti. Tarp formelių likusi sausainių masė puikiai tiks dresūros užsiėmimams – tereiks ją smulkiau sulaužyti ar supjaustyti. 
Ir štai – sausainiai Jūsų augintiniams jau paruošti! Skanaus!
P.S. Nepamirškite, kad šunys – kaip ir žmonės – sausainiais turėtų mėgautis saikingai ir tik įsitikinus, jog gyvūnas nėra alergiškas sudedamosioms dalims. 
 

 
Kepė Vaiva Žostautė
 
PANAŠŪS STRAIPSNIAI